Σουρωμένο να 'ρθεις πάλι - Psycho Shrink

Για το προηγούμενο επεισόδιο της σειράς Humanistic Psycho Shrink Reloaded έλαβα εκατομμύρια μπράβο (κόψε κάτι) για την υποστήριξή μου στο φίλο Μάνο, όταν αποφάσισα, αντί να ξεμαλλιάσω την ξελογιάστρα του, να την κράξω δημοσίως.

Πολλοί ίσως πιστέψατε ότι έκανα την πλάκα μου και καλά πιστέψατε, όμως να ξέρετε ότι η καλύτερη επιστημονική φαντασία, βγαίνει από τον πιο ρεαλιστικό παραλογισμό.

Επειδή είμαι και γαμώ τα παιδιά, γράφοντας αυτή τη στήλη, έχω πάντα ως προτεραιότητα να εξυπηρετώ τα ανθρωπιστικά μου αισθήματα και να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

Γι αυτό πολλές φορές σας παραθέτω μελέτες, ανακαλύψεις και συμβουλές μέσα από την τρέλα μου, που συναντάει τη δικιά σας και όλοι μαζί, καταλήγουμε σε λογικότατα συμπεράσματα.

Τι νέο έχει λοιπόν να σας ξεφουρνίσει σήμερα η φιλενάδα; Διάβασα εγώ για εσάς, πριν από εσάς.

Στάζει άγχος από τα ρουθούνια, ζουλάτε μυαλά και φαιές ουσίες να βρείτε καινοτόμες λύσεις για πρότζεκτ πιεστικά;

Θέλετε να κάνετε εντύπωση με προτάσεις πρωτοποριακές, αλλά τελικά όσο και να το προσπαθείτε, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ωθείτε τον οργανισμό σας σε πανικό, φλερτάροντας με το μπαλκόνι του έκτου;

Αδειάστε την κοντινή κάβα, κατεβάστε τα τσίπουρα από το ντουλάπι του παππού, μείνετε άυπνοι όλο το βράδυ και η δημιουργικότητα θα αναστήσει τον ημιθανή εγκέφαλό σας.

Δύο μελέτες από το Albion College και το Πανεπιστήμιο του Illinois, έδειξαν ότι οι φοιτητές που σουρωμένοι ήρθαν πάλι, με το μάτι στο πάτωμα από την αϋπνία και το ξέφρενο ξενύχτι, είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα σπασικλάκια που κοιμήθηκαν με τις κότες κι έπεσαν μόνο στο παράπτωμα της προσθήκης κακάο στο γάλα τους.

Το έλεγε άλλωστε και ο Χέμινγουεϊ: «Write drunk, edit sober».

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Μέσα στη γλυκιά μέθη, αλλά και σε καθεστώς κούρασης, όλες μας οι αντιστάσεις είναι πολύ πιο χαλαρές και οι περιορισμοί που βάζουν σε καλούπια τη σκέψη, την κάνουν με ελαφρά.

Συνεπώς, το μυαλό ξεπερνά τους κοινωνικούς φράχτες, τους πηδάει όλους, τα πηδάει όλα και χτυπάει ιδέα από το πουθενά. Η δημιουργικότητα απελευθερώνεται και η καινοτομία είναι ένα σφηνάκι μακριά.

Θέλετε και άλλες αποδείξεις; Να σας θυμίσω το «ένα ποτό πριν κι ένα τσιγάρο μετά».

Τυχαία είναι must η συνταγή ή τελικά η εισαγωγική φάση του ποτού, είναι αυτή που οδήγησε γενιές και γενιές σε δημιουργικό κρέμασμα από πολυελαίους και σε συντονισμένο οργασμό ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων;

Η δική μου συμβουλή πάντως είναι, πριν φτάσουμε σε υπερβολές και εξαρτήσεις που θα απελευθερώσουν το μυαλό, μα θα εξαφανίσουν το συκώτι, να χαλαρώσετε και να ακούσετε την εσωτερική φωνούλα που σας ζητάει να κάνετε την υπέρβαση.

Να δημιουργήσετε, να γράψετε, να ζωγραφίσετε, να γλεντήσετε ή έστω να γαμήσετε ρε αδερφέ, με φαντασία, κατά τι πιο αλανιάρα από χθες.

Σκεφτείτε έξω από το κουτί σας και όταν το πετύχετε, πετάξτε τη ρημαδοκουτόραση για ανακύκλωση.

Στα μεγάλα ζόρια υπάρχει και η βότκα, να σας θυμίζει πάντα πως η ζωή είναι πολύ μικρή για περιορισμούς και αναστολές.

Ένα τσιγάρο δρόμος, και μια τεκίλα ανάσα.

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ EYEDOLL.GR