Μετά τις κούκλες που τρώνε, κλαίνε, κραυγάζουν, χαμογελάνε, περπατάνε, κατουριούνται, έφθασαν οι κούκλες που θηλάζουν και στη συνέχεια ρεύονται!

Η συγκεκριμένη κούκλα προωθείται από την εταιρία Berujan Toys, με πολύ αγάπη, τρυφερότητα και προφανώς Προδέρμ.
Στη συσκευασία, εκτός από την υπερρεαλιστική κούκλα, συμπεριλαμβάνεται ένα κομμάτι ύφασμα με δυο λουλουδάκια, που υποτίθεται πως είναι οι θηλές, ώστε να το φορέσουν τα μικρά κοριτσάκια και να αρχίσουν να θηλάζουν το πεινασμένο μωρό τους.
Σίγουρα το όλο concept του συγκεκριμένου προϊόντος δεν απέχει κατά πολύ από τις κούκλες που ταΐζονται με μπιμπερό, αλλά ούτε και από όλα τα παιχνίδια μίμησης ενήλικων δραστηριοτήτων, όπως τα κουζινικά, τα εργαλεία κλπ.
Επίσης, τα παιδιά, ανάλογα με τη φάση της ανάπτυξής τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μιμούνται ό,τι βλέπουν στο σπίτι τους, ενώ η μίμηση γενικότερα, είναι πολύ σημαντική και θεωρείται από τους κυριότερους παράγοντες της νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης.
Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κούκλα, έχει προκαλέσει αίσθηση ήδη, με στρατιές γονιών να την απορρίπτουν, να τρώνε μια περίεργη φρίκη απέναντι σε μια φυσιολογικότατη δραστηριότητα και ένα άλλο στρατόπεδο να την υποστηρίζει φανατικά.

Πολλοί, μάλιστα, έκαναν λόγο για πρώιμη σεξουαλικότητα των μικρών κοριτσιών και βομβαρδισμό των δυο φύλων, ώστε να υιοθετήσουν συγκεκριμένους ρόλους.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θεωρείται πρώιμη σεξουαλικότητα για ένα κοριτσάκι, το να βλέπει τη μαμά να θηλάζει το μικρό του αδερφάκι και να μιμείται την πράξη με μια κούκλα του, ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη αντίδραση απέναντι στα αγοράκια που βιδώνουν, ξεβιδώνουν, γκρεμίζουν, ξαναχτίζουν ή μιμούνται το μπαμπά την ώρα που ξυρίζεται.
Ακόμα, όλοι αυτοί που φρικάρουν στην όψη ενός παιχνιδιού – θηλασμού, φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που κοιτάζουν επιμόνως περίεργα τις γυναίκες που θηλάζουν τα παιδιά τους και που επίσης σοκάρονται και σχολιάζουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, κάποια αγοράκια που τους αρέσει να παίζουν με κούκλες.
…Δυστυχώς, τους ρόλους δεν τους επιβάλλουν τα παιχνίδια στα παιδιά.
Τους ρόλους τους επιβάλουμε όλοι εμείς, όταν διαλέγουμε συγκεκριμένα παιχνίδια για τα παιδιά μας, αγνοώντας τα ενδιαφέροντα, τα γούστα και τις επιθυμίες τους.
Η ταύτιση στο φύλο είναι μια προσωπική επιλογή και σίγουρα δεν καθορίζεται από το παιχνίδι μόνο. Αντίθετα η πίεση εναρμόνισής τους σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο συμπεριφοράς, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων και αντικοινωνικών τάσεων.
Ας αφήσουμε επιτέλους τα ταμπού στην άκρη, ας αγαπήσουμε τα παιδιά μας γι’ αυτό που είναι και ας τους αφήσουμε αέρα να αναπνέουν.
Όσοι γονείς έχετε ακόμα ενστάσεις για τη συγκεκριμένη κούκλα, από φόβο μήπως πιεστεί η κόρη σας να υιοθετήσει έναν τόσο απαράδεκτο ρόλο, αυτόν της μάνας, παρακαλώ στείλτε μου τα στοιχεία επαφής σας, ώστε να επιλέξω τα κατάλληλα δώρα για τα παιδιά σας: μια Barbie Mermaidia για τον κανακάρη σας και τη στολή του Iron Man για το κοριτσάκι σας.

Αναδημοσίευση από EYEDOLL.GR