Άσε κάτω το update μωρή! - Psycho Shrink

Έχω να δηλώσω κάτι, σημαντικά ασήμαντο. Μετά από κόπο, βάσανα, ανακατατάξεις, πορείες, διαδηλώσεις, άγχος, στρες, σπουδές, σεξ και βία, έχω γίνει και εγώ ειδικός.

Αισθάνομαι πολύ περήφανη που τα κατάφερα. Ένα άγχος το είχα. Τι θα έλεγαν οι φίλοι μου στα κοινωνικά δίκτυα, αν δεν ήμουν κι εγώ ειδικός σε κάτι;

Μπαίνω κάθε πρωί να τιτιβίσω κάτι σημαντικό στο Twitter και βλέπω αράδα τους ειδικούς να εκφράζουν γνώμες για τα πάντα.

Καρακομπλαρίστικα. Ο Παπαδήμος αυτό, ο Σαμαράς εκείνο, ο Παπανδρέου το άλλο, μέχρι και για τον πυρετό τους έχουν άποψη οι ειδικοί του Twitter.

Σέρνω τη ντροπή μου στο Facebook, μήπως καταφέρω να ξεκινήσω μια ειδική συζήτηση, αλλά βλέπω τους μιούτουαλ να με έχουνε προλάβει. Έχουν αναλύσει ήδη το πάγωμα των μισθών, την κατάργηση του 13ου, την εξαφάνιση της μεσογειακής φώκιας, τη νόσο της νότιας Δήλου, τα πάντα και πάντα, ως ειδικοί.

Μες στη σκοτοδίνη, ένα βήμα πριν πέσω στα σκληρά, έφτιαξα λογαριασμό στο Google+. Ααα, αυτό μου ταιριάζει, σκέφτηκα. Εδώ κάνω παιχνίδι μόνη μου. Θα ανεβάζω τις ειδικές μου δηλώσεις χωρίς ανταγωνισμό, μες στην ασφάλεια μιας αεράτης χρονογραμμής.

Δεν πρόλαβα να εξειδικευθώ σε κάτι, το πρωί με είχαν βάλει σε κύκλους 70 νέοι άγνωστοι φίλοι, οι οποίοι παρουσιάζονταν τουλάχιστον με Master στη Lady Gaga και με PHD στα Μενεγάκεια θέματα.

Η ζωή στα social media τελικά, έχει καταφέρει να μας βάλει στο τριπάκι του πιο λαμέ show off ενημέρωσης.

Όποιος προλάβει να δηλώσει κάτι πριν το Χατζηνικολάου, φαντάζει τουλάχιστον η μούρη του timeline. Αν δε, καταφέρει να το κάνει με λεκτικούς ακροβατισμούς και πληθώρα υπονοουμένων, βροχή τα likes και όσο να ΄ναι, επιτέλους η κοινωνική καταξίωση χτυπά την εικονική σου πόρτα.

Πώς επιβάλλεσαι στη μη-εικονική συζήτηση;

Προκαλώντας τον προσωπικό σου ντόρο, δηλαδή, δηλώνοντας κάτι απίστευτα έξυπνο, ίσως και προκλητικό, συνήθως με δυνατή φωνή, για να σιγουρευτείς ότι σε άκουσαν όλοι και να υπερκαλύψεις και τη φωνή του τυχάρπαστου διπλανού, που πασχίζει να εκφράσει άποψη.

Αυτό, στο διαδίκτυο, γίνεται ακόμα πιο απαιτητικό, γιατί είμαστε πολλοί και δεν ακουγόμαστε. Άρα, εκεί γίνεται η μάχη του status update. Εκεί παίζει η φάση «Άσε κάτω το update μωρή, εγώ το πρόλαβα πρώτη!».

Γιατί, πείτε τώρα αν είστε ειλικρινείς, δεν έχετε σπαζοκεφαλιάσει να βρείτε κάτι το τραγικά έξυπνο να δηλώσετε σε κάποιον τοίχο, δεν έχετε σημειώσει ατάκα να την κοπιάρετε σε ανάρτηση, δεν έχετε κάνει check in σε μέρος που τη φέρει τη γκλαμουριά, αλλά εσείς είστε απλώς στο απέναντι μανάβικο, γιατί ξεμείνατε από πατάτες;

Αυτές είναι εργατοώρες εξυπνότατου κοινωνικού self branding, που τελικά μας έχει κάνει όλους ειδικούς.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ!