– Καλημέρα πως σε λένε;
– Αυλοκόλακα
– Επάγγελμα;
– Αυλοκόλακας
– Όνομα και Επάγγελμα ίδιο;
– Είναι ίδιο; Δεν το είχα αντιληφθεί. Είδες κάποιες συνήθειες σου γίνονται τρόπος ζωής.
– Καμιά άλλη ιδιότητα, χαρακτηριστικό που σε αντιπροσωπεύει;
– Είμαι Δήμιος. Και αυτό είναι μια φοβερή ελευθερία. Ενώ αρχικά ήμουν μόνο Δούλος και Αυλοκόλακας, στη συνέχεια κολακεία στην κολακεία απέκτησα μια μικρή εξουσία σε δουλικότερους των δούλων και τους υποδούλωσα πιο δουλικά.
– Άρα υπηρετείς τον όρο Δήμιο και με την αρχική και με τη μεταγενέστερη έννοιά του. Για Δούλος το ξεκίνησες και όσο υποδουλώνεσαι υποδουλώνεις για να νομίζεις ότι κυβερνάς. Σου αρέσει αυτό που κάνεις;
– Στη ζωή, συχνά, δεν έχεις πολλές επιλογές, εκτός από τις εύκολες.
– Στα δύσκολα ζαλίζεσαι;
– Στα δύσκολα ζορίζεσαι. Αυτό είναι το προβλημά μου.
– Αποφεύγεις να πιεστείς και έτσι επιλέγεις να καταπιεστείς;
– Ναι μωρέ… όσο πιο πολλά συνθετικά έχει μια λέξη, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται κι εγώ το έχω κάψει. Οι λεπτές διαχωριστικές έννοιες είναι για όσους δεν έχουν καεί ακόμα.
– Οκ έχεις κάτι άλλο να δηλώσεις εκτός από Αυλοκόλακας και Δήμιος;
– Ναι είσαι πολύ όμορφη και έξυπνη.
– Με κολακεύεις.
– Προσόν μου… Επίσης είσαι πολύ ικανή. Θέλεις να παραδώσεις σώμα και πνεύμα σε εμένα που θα σε φροντίζω και θα σε κανακεύω και θα σε ξαλαφρώνω, γιατί θα σκέφτεσαι για εμένα, θα μιλάς για εμένα, θα αναπνέεις για εμένα; Δε θα κάνεις τίποτα για εσένα. Αλλά εγώ θα σε αγαπάω. Και θα σου λέω κάθε μέρα ότι είσαι όμορφη, έξυπνη και ικανή.
– Με κολακεύεις και με υποδουλώνεις ταυτόχρονα.
– Προσόν μου και ιδιότητά μου… Γιατί πες μου… Να σου κάνω μια ερώτηση; Σ’ αγαπάει όπως εγώ; Σε φιλάει όπως εγώ; Σ’ αγκαλιάζει όπως εγώ; Πες μου σε παράκαλω.
– Ποτέ δεν ξέρεις αν δε δοκιμάσεις…
Παράτησα τη συνέντευξη με έναν αυλοκόλακα. Θέλει καμμένο για να επικοινωνήσεις. Καλύτερα να επιχειρείτε συνέντευξη με έναν βρυκόλακα είναι πιο ευθείς οι προθέσεις του.
Επίσης μια τελευταία συμβουλή από εμένα. Τα εν οίκω μη εν Δήμιω… γιατί οι υποδουλωμένοι που νομίζουν ότι κυβερνούν είναι αυτοί που οργανώνουν τις πιο επίπονες θανατικές ποινές…

ΥΓ. Το αφιερώνω σε όλους του τέως, τους νυν και μελλοντικούς, πρωθυπουργούς, παρά τω πρωθυπουργώ, σατράπηδες, τσιφλικάδες… Τους αυλοκόλακές και δήμιούς σας να φοβάστε… είναι οι χειρότεροι διαφθορείς του Δήμου σας!