Η μόνη περίπτωση που θα με πετύχετε σε άκρως ρομαντική διάθεση είναι όταν ταξιδεύω.

Ε, έχω και εγώ την ιδιοτροπία μου. Αγαπάω αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Μάλλον αυτό έχει να κάνει με κάποιες ρομαντζοκωμωδίες που κατανάλωσα κατά καιρούς, μαζί με τόνους ποπ κορν και με το δάκρυ φασκόμηλο.

Το κάθε ρομάντζο που σέβεται τον εαυτό του, όλο και κάποιο αεροδρόμιο έχει σαν άσσο στο μανίκι.

Είναι αυτές οι σκηνές που κάποιος φεύγει, κάποια μικρή, πικρή αγάπη χάνεται στους αιθέρες, μα μένει πάντα στο μυαλό των έτερων ήμισυ που για λίγο καιρό πίνουν, καπνίζουν, χτυπάνε ενέσεις από την απώλεια, ξεχαρμανιάζουν με κάποιες πολύχρωμες νυχτοπεταλούδες, που ναι μεν το δουλεύουν καλά το φτερούγισμα, αλλά δεν είναι εκείνη. Αυτή που χάθηκε, αυτή που φεύγει, ο έρωτας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο έρωτας που δεν τον είδες να ξυπνά δίπλα σου πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι ή τη μάσκαρα να έχει τρέξει μέχρι την πατούσα και το άγχος να ζωγραφίζει ρυτίδες στο, κατά τα άλλα, πορσελάνινο πρόσωπο.

Θυμάμαι ότι πολλές φορές είχα απαιτήσει από τους αιθεροβάμονες έρωτές μου να με πάνε βόλτα στο Ελληνικό, να χαζέψω νύχτα τα αεροπλάνα που φεύγουν.

Νομίζω ότι έτσι εξαντλούσα τον άκρατο ρομαντισμό μου και μετά τον τακτοποιούσα εκεί που του αξίζει να βρίσκεται: κάτω από τόνους λογικής χωρίς την ευαισθησία, κάτω από τόνους κυνικότατου χιούμορ, κάτω από τα πολλά κιλά του λίπους που φέρει ο εξευτελισμός μιας πραγματικότητας, που αν δεν την ξεφτιλίσεις πρώτος, θα σε προλάβει και θα σε παχύνει από περιττές θερμίδες, που δημιουργούν  κυτταρίτιδα στον εγκέφαλο.

Εκεί να δεις ντροπή και μαράζι που θα το είχα, γιατί η κυτταρίτιδα στο κωλομέρι παλεύεται, την κυτταρίτιδα στο μυαλό όμως, δεν την αντέχω.

Μισό, κάνω boarding και επανέρχομαι.

…Τώρα, είμαι εκεί ακριβώς που χρειάζομαι για μια μίνι βουτιά στη ρομαντική πλευρά του εαυτού μου… πάνω από τα σύννεφα.

Συνωμοτικά ρίχνω κλεφτές ματιές στους διπλανούς μου. Είναι αλλοδαποί και κοιμούνται.

Τι καλά, μπορώ να φορέσω χωρίς τύψεις το χαμόγελο της ερωτευμένης Σεξ -πυρ!

Αυτής που θα χαζεύει τα άσπρα μπαμπάκια κάτω από το πελώριο φτερό, ενώ χτυπάει λόγια στα κουμπιά του πληκτρολογίου, με μανία, μην ξεφύγει κάνα όνειρο από την έξοδο κινδύνου και χαθεί.

Αυτής, που θα κλείσει σε λίγο τα μάτια και θα ονειρευτεί ότι ανεβαίνοντας στο αεροπλάνο τούτο, κόβει φλέβες για την πάρτη της ο George Clooney τουλάχιστον, γιατί τον παράτησε να κλεφτεί με τον Antonio Banderas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ EYEDOLL