«Πώς να κάνεις ρε άτομο τηλεκριτική όταν δεν παρακολουθείς τηλεόραση σχεδόν καθόλου;».

Εύλογη η απορία της αδερφής μου.

Μα, παρακολουθώ ειδήσεις κάθε Σαββατοκύριακο, ου να μην παρακολουθούσα δηλαδή, γιατί τις μόνες μέρες που θα έπρεπε να χαλαρώσω, κάθομαι και στρεσάρομαι αδίκως, αφού δεν ακούω και κάτι το νέο, κάτι το συνταρακτικό.

Αντί για τηλεκριτική λοιπόν, αποφάσισα αυτή τη φορά μετά και από το θρυλικό Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, να κάνω μια πρόβλεψη για την τηλεόραση του χειμώνα.

Για την τηλεόραση του καλοκαιριού τα είπαμε. Παπακαλιάτης και αγία επανάληψη.

Θα προβλέψω για τον χειμώνα και άμα πέσω έξω, τα παράπονα στην EDITO, που αποφάσισε να με αναρτήσει.

Λοιπόν, προβλέπω πολλές ενημερωτικές εκπομπές, όπου όλοι θα έχουν κάτι να πουν, κάποιο λόγο να κλαφτούν, μαϊντανοί θα τσουρομαδιούνται, συνδικαλιστές θα σκυλοβρίζονται, ταξιτζήδες θα οδηγούν ποδήλατα, οι αγανακτισμένοι σε όλες τις πλατείες θα διαδηλώνουν και θα τσακώνονται μεταξύ τους αν ανήκουν στο ΠΑΜΕ ή στο ΔΕΝ ΠΑΜΕ και όλοι μαζί θα αρπάζουν τα μικρόφωνα για να εκφράσουν μέσω της τηλεόρασης σε όλο το πανελλήνιο, πόσο τα έχουν πάρει στο κρανίο με τα έκτακτα, τα προσωρινά, τα μόνιμα και τα τετραγωνικά μέτρα.

Μετά τις ενημερωτικές εκπομπές, θα ακολουθούν οι ειδήσεις.

Στον ANT1 θα παρουσιάζουν κεντρική είδηση το φόρο δομημένης ακίνητης περιουσίας, στο MEGA το φόρο αδόμητης ακίνητης περιουσίας, στον ALPHA το φόρο μισογκρεμισμένης ακίνητης περιουσίας και στο STAR το φόρο του κώλου, για να μην αλλάξουν και κατά πολύ τη θεματολογία τους.

Για το ALTER δεν ξέρω, ίσως να βρει να παρουσιάσει και αυτό κάποιο φόρο τρίμηνο παρά τρίμηνο που θα εκπέμπει.

Ύστερα θα ακολουθούν ιστορίες αγάπης και αλληλοσπαραγμού με έντονα διαπολιτισμικά μηνύματα.

Ο ANT1 θα παίζει Τούρκικα, το MEGA Μεξικάνικα, ο ALPHA Βραζιλιάνικα, το Star επίσης Brazilian (φορεμένα όμως σε επιδέξιους κώλους) και το ALTER θα εξασφαλίσει την παιδική ζώνη που θα την προβάλει όμως  το βράδυ, που θα κοιμούνται όλα τα παιδάκια, για να μην καταλάβουν ότι δεν εκπέμπει πολύ συχνά.

Με τα ριάλιτι, τα κλασσικά: όλοι θα χορεύουν και θα τραγουδάνε, γιατί εκεί όλα είναι καλά κι εκεί όλοι έχουν μια θέση στο όνειρο, πολύ λογικό όταν κοιμάσαι όρθιος.

Μάλιστα, για να υποστηρίξουν ακόμα πιο πολύ το ανεδαφικό της υπόθεσης, το αγαπημένο ριάλιτι θα μετονομαστεί σε Dancing in Mars, με τους παίχτες σελέμπριτις ντυμένους εξωγήινους, επιτέλους δηλαδή με τα κουστούμια που τους αρμόζουν.

Στα πρωινάδικα μη στενοχωριέστε, πάλι θα υπάρχουν ξανθιές, η θεματολογία όμως θα γίνει κατά τι πιο ταπεινή, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί και οι εκπομπές για να αγαπηθούν πρέπει να εκφράζουν την καθημερινότητα της μέσης νοικοκυράς.

Έτσι, αντί για μόδα θα δίνονται οδηγίες χρήσης ραπτομηχανών και πώς να μαντάρετε και να μετατρέπετε τα παλιά σας ρούχα. Αντί για γυμναστική, θα γίνεται καταμέτρηση των θερμίδων που χάνονται από την οικονομική κρίση και αντί για μαγείρεμα εξωτικών και περίτεχνων γεύσεων, θα μπει πρόγραμμα δυο μέρες όσπρια, δυο μέρες λαδερά, μια πουλερικό, μια ψάρι και κρέας κάθε Κυριακή.

Αυτά που θα κοπούν είναι οι εκπομπές που άλλαζαν και βελτίωναν σπίτια.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟ EYEDOLL