Τι  πράγμα είναι αυτό τώρα; Μια μέρα να μην ενημερωθείς σου κάθεται νέος φόρος; Την ακούσαμε τη θλιβερή στη ΔΕΘ, πήραμε γκαζμάδες, τσουγγράνες, βαριοπούλες και αρχίζαμε να γκρεμίζουμε ένα, ένα τα δωμάτια. Εγώ ξεκίνησα με τις τουαλέτες καθώς η έχουσα δύο λεκάνες, θα χέζει στη μία από εδώ και στο εξής. Στους δύσκολους καιρούς ο κώλος μας δεν την θέλει την άπλα του μιας και στενεύει από την αφαγανιά. Ο γείτονάς μου, παράλληλα γκρέμιζε την κρεβατοκάμαρά του γιατί αποκοιμιέται καλύτερα πάνω στη λεκάνη του τα βράδια μου είπε… όπως βολεύεται ο καθένας!

Τώρα που διπλασιάζεται ο φόρος, δε με παίρνει για άλλη τουαλέτα, σκεφτόμουν το σαλόνι, αλλά μετά θυμήθηκα το πετρέλαιο και καθότι μάλλον με τζάκι θα τη βγάλουμε ρομαντζάδα, λέω να πάω για την κουζίνα. Εντάξει θα μου λείψουν τα λαδερά, τα μαγειρευτά αλλά θα τα κάνω όλα ψητά στα κάρβουνα αποταμιεύοντας παράλληλα, λεφτά από το πετρέλαιο, το ρεύμα και τα τετραγωνικά. Πρέπει να σκεφτόμαστε πρακτικά.

Έπειτα τόσον καιρό που ζούσαμε πλουσιοπάροχα όλο και κάποια βέτλανς θα έχει ξεμείνει στο πατάρι, όλο και κάποιο πάπλωμα χήνας, μοχέρ πουλόβερ από τα χρόνια εκείνα τα καλά. Τώρα θα κάνουμε και καμιά προσευχή καθότι το σπίτι θα είναι καλοκαιρινό, να μην κάνει πολύ χειμωνιάτικο χειμώνα και που θα πάει θα βγει και αυτός ο χρόνος… έχει ο θεός, αφορολόγητη περιουσία!

‘Όπως τα υπολογίζω, μείον τη μια τουαλέτα και την κουζίνα, μια η άλλη έρχομαι στα έξοδά μου. Θα αφήσω κάτι διαδρομάκια και το χωλάκι για καμία έκτακτη εισφορά και ελπίζω, τουλάχιστον να μείνει στη θέση της η ντουλάπα μου για να μην χάσω σε κομψότητα. Τα πάντα για το φαίνεσθαι, μιας και το ζειν ακόμα και χωρίς το ευ, όταν δεν το βλέπουν πολλά μάτια, είναι σα να μην υπάρχει. Αυτό που με συμβούλευαν οι γονείς μου, «κορίτσι μου όσους κλείνει η πόρτα σου», σκοπεύω να το εφαρμόσω, με κάμποσες πόρτες λιγότερες, αλλά σίγουρα όλες ερμητικά κλειστές.

Και αυτό όχι από τάσεις αντικοινωνικές… για να μη μου φανεί εξ αρχής η κρίση στη μούρη και κινδυνέψουν τα status updates μου… Εκεί έχει πάντα ήλιο, έχει πάντα πάρτι, λεφτά εικονικά άφθονα, και σχέσεις κυνικά εικονικές.

ΚΛΙΚ ΣΤΟ EYEDOLL ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ