Το καλοκαίρι συνήθως ήταν μια εποχή που βλέπαμε χιλιοπαιγμένες επαναλήψεις και ξενερώναμε. Αυτά στις καλές εποχές. Γιατί τώρα κατακαλόκαιρο, με καύσωνα και κρίση να χτυπάει κόκκινο, οι επαναλήψεις μοιάζουν όαση!

Εκεί που μαύρισε το μάτι μας να δούμε κανένα αξιοπρεπές σήριαλ, τώρα μαζεύτηκαν  όλα τα ξεχασμένα Ιούλη μήνα να μας κρατήσουν συντροφιά. Ότι είχα χάσει την προηγούμενη δεκαετία το είδα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Τόσους Παπακαλιάτηδες έχασα η καημένη; Και μου άρεσε ανέκαθεν το παλικάρι πως μου ξέφυγε; Έτσι μετά τα καθιερωμένα μπάνια του λαού, χαλάρωσα μπροστά στην τιβι, βλέποντας Παπακαλιάτη, σε βρεφική ηλικία, Παπακαλιάτη σε εφηβεία, Παπακαλιάτη μάγειρα, Παπακαλιάτη με βούτυρο, Παπακαλιάτη με μαρμελάδα. Ούτε και ο ίδιος δε θα πιστεύει πόσο πουλάει τελικά, ακόμα. Φαντάζομαι όμως ότι μια μικρή καταθλιψούλα θα την πέρασε αφού είδε τον εαυτό του σε όλα τα πριν και τα μετά… μια μια τις ρυτίδες του κατάφερα να διακρίνω.

 Τα σενάριά του όλα ίδια μπλεγμένος σε τρίο και τριαντατρίο, αλλά πάντα οικογενειακά – έχει αρχές το παιδί- με τα αδέλφια του, τα ξαδέρφια του, τις μάνες, τις γιαγιάδες και τις θειάδες της εκάστοτε γκόμενάς του. Πόσο μου έλειψε αυτή η εποχή όμως, που το κέρατο πήγαινε σύννεφο σε όσα σήριαλ παρακολουθούσα! Τώρα το κατάλαβα, τότε το σχολίαζα, καθώς ένα επεισόδιο να έχανα δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος πήδηξε ποιον. Τι ανιαρό το πρόγραμμα του χειμώνα του φετινού που οι μισοί μίλαγαν για το ΔΝΤ και οι άλλοι μισοί μαγείρευαν. Ενώ τα παλιά τα χρόνια ασχολιόμασταν με εποικοδομητικές δραστηριότητες! Ραδιουργίες, κέρατα, ίντριγκες, μαχαιρώματα, θαψίματα, αποκαλύψεις και πολύ σεξ. Όλα αυτά δε λάμβαναν χώρο σε πολυτελείς κατοικίες με μίνιμαλ διακόσμηση όπου οι ήρωες όταν έπαιρναν ανάποδες  πήγαιναν στο Λονδίνο να ξεχαστούν, ή στο Παρίσι, ή άντε στη Ρώμη. Ιστορίες δηλαδή βγαλμένες από την ίδια τη ζωη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΙΟ HOT SITE… ΚΛΙΚ ΣΤΟ eyedoll