ψυχίατρος – psychiatristpsikiatropsychiatre

ουσ α/θ ψυχίατρος[psi’ciatros]

γιατρός ειδικευμένος στην ψυχιατρική
Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα αγαπητές μου χαμένες, διαταραγμένες και αναστατωμένες ψυχές… σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ένα κρυμμένο τραύμα… και επειδή η Ψυχίατρος Αμάντα, έχει έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να ιάσει τις ψυχές σας και να επουλώσει τα τραυματά τους, σε αυτή τη στήλη θα μπορείτε να διαβάζετε επίκαιρα θέματα που σας τραυματίζουν καθημερινά και σας αποπροσανατολίζουν!
Το γνωστό θέμα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, κυρίως από την υπερβολική προβολή του από όλα τα ΜΜΕ είναι… τι άλλο; ( μη μου αναφέρετε τη δυσαρέσκειά σας που έχασε αυτό το κορίτσι η Μανωλίδου τον Πρωινό Καφέ, υπάρχουν και χειρότερα πιστέψτε με!) Η γρίπη των χοίρων καλε!!!
Λοιπόν ως Επιστήμων έχω να δηλώσω το εξής: ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος! Κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι ιδιαίτερα κολλητικός ο ιός, ότι έχει εξαπλωθεί τρομακτικά, ότι ίσως νοσείτε αυτή τη στιγμή χωρίς να το γνωρίζετε, ότι καλό θα ήταν να μην βγαίνετε από το σπίτι σας, να μην ακουμπάτε το σύντροφό σας, να αποφεύγετε τις συχνές αναπνοές στην ανάγκη, αλλά κυρίως να μην καταφεύγουμε σε υπερβολικές αντιδράσεις αγαπητοί μου αναγνώστες! Άλλωστε, σιγά την επικινδυνότητα, μόνο τα πολύ μικρά, οι ευάλωτοι νέοι και οι απο μεσήλικες και πάνω κινδυνεύουν σοβαρά. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες με ένα φτάρνισμα και κανα φλεματάκι θα τη βγάλουν! Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
Η ψυχιάτρος Αμάντα πιστή στο καθήκον της, θα παρουσιάσει τα συμπτώματα της ίωσης, αλλά τα πραγματικά συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν και τρόπους αντιμετώπισης!
Λοιποοοόν, όλα αρχίζουν με ένα χαμόγελο, με ένα κλείσιμο του ματιού, με ένα παιχνίδισμα, με ένα φλερτ. Σε πλησιάζει λοιπον εκεί που πίνεις καφέ αμέριμνη και υγιέστατη ένας γοητευτικότατος, πολλά υποσχόμενος άλλα μες στην ίωση νέος! Και εκεί που κοινώς σου την πέφτει, σε χτυπάει δήθεν τυχαία στην πλάτη… τσακ να που σκάει μύτη ο ιός στη πλάτη σου, στη μπλούζα σου συγκεκριμένα. Τώρα μπορεί ο πολλά υποσχόμενος νέος όταν μιλάει να χρειάζεται να κρατάς ομπρέλα, οπότε να σου πετάξει σκάγια ίωσης με τη μία, αλλά αν σας τύχει κανενας τέτοιος που του τρέχουν τα σάλια, μην μπείτε καν στον κόπο.
Το θέμα είναι ότι τις επόμενες ημέρες εκει που θα έχετε όλα τα συμπτώματα της κοινής γρίπης, θα παρατηρήσετε υψηλό πυρετό, σε συνδυασμό με μια αδικαιολόγητη όρεξη για κάθε τι παχυντικό, όπως και μια ιδιαίτερη ανάγκη να κάνετε λασπόλουτρα! Ναι λασπόλουτρα αγαπητοι μου μην απορείτε. Ε τότε αγνοείστε όλους τους ανίδεους που σας λενε να περιμένετε να φτάσει ο πυρετός 40, σίγουρα έχετε προσβληθεί…
Η ψυχίατρος Αμάντα έχει μια κύρια συμβουλή για όσους τελικά νοσήσουν από αυτή την ύπουλη νόσο… ψυχραιμία, ανάπαυση, αποφυγή περιττών επαφών με άλλα άτομα της οικογενείας σας και μη ( περιττές επαφές είναι το βήξιμο στι μούρη του άλλου, το ορμητικό φταρνισμα κατα πάνω του -τύπου Νιαγάρα, τα πολύ υγρά φιλιά και το σεξ), στροφή στην εκκλησία και στην ποιότητα, να προτιμάτε θεραπείες με φύκια, κομπρέσες, βεντούζες και ότι άλλο βάζει ο νους σας εκτός από λάσπη και τέλος να μην τρώτε πολλά λιπαρά φαγητά, καταναλώνετε κυρίως σαλάτες και φρούτα, ώστε να γλιτώσετε να μοιάζετε στην κυριολεξία με γουρουνάκια άν καταφέρετε να ξεπεράσετε τη νόσο των κατά τα άλλα συμπαθεστάτων ζωντανών!
Και πάνω από όλα ψυχραιμία αγαπητοί μου, ψυχραιμία!!
Θα επανέλθω να συζητήσουμε για τη γρίπη των χοίρων και πασών των γουρουνιών μετά από τις εκλογές καθώς η θεματολογία είναι πολύ παρεμφερής!!
Φιλιά πολλά, να με σκέφτεστε… ΑΜΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ